lauantai 17. helmikuuta 2018

Vegaaninen sienikeitto





Tämä lämmittävä sienikeitto on yllättävän helppo herkku. Keitto on tehty kuivatuista sienistä, mutta myös tuoreet sienet sopivat keittoon hyvin. Tuoreita sieniä tarvitset reilut 100g. 


Vegaaninen sienikeitto

1 dl kuivattuja sieniä (esim. suppilovahveroita)
1 sipuli
 2 valkosipulin kynttä
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl kasvipohjaista "kermaa", esim. Alpro Cuisine Soya
2 tl Herbamare-maustetta
öljyä
vettä

Laita kuivatut sienet pulskistumaan veteen (noin 2 dl) tunniksi. Paistele pieneksi pilkotut sipulit ja valkosipuli öljyssä isolla pannulla tai kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja anna suurusteen kuplia muutaman kerran. Lisää joukkoon 4 dl vettä ja sekoita esim. vispilällä tasaiseksi. Lisää joukkoon sieni ja niiden vesi + Herbamare. Anna kiehua hiljalleen viisi minuuttia ja lisää kasvipohjainen "kerma" mukaan. Oikein kuohkeaa keitosta saat, kun sekoitat sitä sauvasekoittimella hetken.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti