torstai 14. joulukuuta 2017

Helpot vegaaniset punajuuri-falafelit




Nämä nopeat punajuuri-falafelit sopivat mainiosti esimerkiksi joulupöytään tai uudenvuoden kekkereihin. Alla olevalla reseptillä taikinan koostumus on erinomainen, vaikka  punajuurien koosta ja välillä aivan mystisistä syistä falafelien oikean rakenteen saaminen on välillä "haastavaa". 

Helpot punajuuri-falafelit (noin 15 palloa)

2 isoa etikkapunajuurta
2 pkt (a' 290 g) kikherneitä (käyttövalmiita)
1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
2 rkl öljyä



Valuta kikherneistä neste pois huolellisesti ja lisää punajuuret, lohkottu valkosipulinkynsi ja suola kulhoon. Surruta sauvasekoittimella hetki ja ta daa - kaunis punainen taikina on valmis. Koska tässä versiossa ei ole käytetty öljyä, kannattaa leivinpaperille sutia vähän öljyä (tai sutia sitä jokaisen falafel-pyörykän pohjaan). Empiiristen tutkimusteni mukaan falafelit jäävät muuten kiinni leivinpaperiin. Sitten taikina pyöritellään pikkupalloiksi ja nostetaan uunin alalauteelle noin 200 asteeseen varttitunniksi. Nam nam!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti