perjantai 2. kesäkuuta 2017

Helppo vegaaninen nokkoskeitto





Nokkoskeitto on terveellistä pikaruokaa - kunhan nokkoset vain käy noukkimassa etukäteen. Tämän vuoden kylmät kevätsäät ovat hillinneet myös nokkosten kasvua ja nokkoskausi jatkunee tavallista pidempään. Jossakin vaiheessahan nokkoset sitten kasvavat niin isoiksi ja kitkeriksi että teen niistä lähinnä ravinnevettä pihakukille...

Helppo vegaaninen nokkoskeitto
(kahdelle)

5 dl nokkosia (tuoreita)
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 pieni sipuli hienonnettuna
5 dl vettä
1 prk (250 ml) Alpro Cuisine Soya
2 rkl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa

Huuhtele ja ryöppää nokkosia noin 10 minuuttia kiehuvassa vedessä. Kuullota samaan aikaan pieneksi leikattua sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää joukkoon vehnäjauho ja anna kuplia hetki mukavalla lämmöllä. Lisää joukkoon vesi, ryöpätyt nokkoset pieninä paloina, suola ja soijavalmiste. Anna lämmitellä matalalla lämmöllä viisi minuuttia. Ja sitten syömään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti