lauantai 20. toukokuuta 2017

Vegaaniset nokkossämpylät



Nokkoset ovat nyt parhaimmillaan ja tätä superfoodia voi integroida ruuanlaitossa vähän joka paikkaan. Nokkosen maustekaveriksi sopii hyvin korianteri, yllättävä mutta erittäin toimiva yhdistelmä.

Vegaaniset nokkossämpylät
(noin 10 pyörylää)


5 dl tuoreita nokkosia
4 dl hiivaleipäjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 tl jauhettua korianteria
1 valkosipulin kynsi
1 tl suolaa
0,5 dl oliivi- tai rypsiöljyä
25 g hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa

Huuhtele nokkoset ja ryöppää niitä kiehuvassa vedessä noin 10 minuuttia. Leikkele kovat varret jne pois ja halutessasi hienonna vielä nokkosmössöä veitsellä. Sekoita hiiva veteen ja perään murskattu valkosipuli, korianteri ja suola & lopuksi jauhot ja öljy. Anna taikinan kohota liinan alla astiassa ainakin 30 minuuttia, jonka jälkeen ne ovat valmiita ottamaan sämpylän muodon. Jos aikaa on, kannattaa kohottaa sämpylöitä vielä pellin päällä muutama kymmenen minuuttia. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Nam nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti