lauantai 22. huhtikuuta 2017

Uusia tuulia: Chilinen nuudeli-wokki



Kasvisruokauutuuksien vyöry kauppoihin on herättänyt sisäisen testailijani. Kun on kymmenen vuotta yrittänyt keksiä soijarouheesta uusia ulottuvuuksia (ok, vähän kärjistettyä), niin olen kauppojen nykyisestä valikoimasta suorastaan haltioitunut. Tällä kertaa testiin pääsivät uudet soijapyörykät, Tzay Cute Soy bitsit. Kun pussia vähän tarkemmin tihrusti, brändin taustalta löytyi Atria. Pyörykät olivat miedon makuisia, mutta chili & ginger -mauste oli ihan hemmetin hyvää ja sitä vähän "jatkamalla" tein koko wokin kastikkeen.

Chilinen nuudeli-wokki (neljälle)

1 ps Tzay Cute Soy bits
250 g herkkusieniä
3 porkkanaa
400 g kaalia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1/2 chili
2 dl cashew-pähkinöitä
kevätsipulia
1 dl soijaa
2 dl vettä
nuudelia

Kaada soijapyörykät pannulle ja sulattele niitä öljyssä(ovat siis pakastekamaa).Pilko kaali, sipuli ja valkosipuli + suikaloi porkkana ohuiksi siivuiksi. Laita ne pannulle pehmenemään viideksi minuutiksi. Pilko herkkusienet + puolikas chili ja lisää ne loppujen nesteiden kanssa pannulle. Anna tekeytyä matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia.Annokset voi koristella pähkinöillä ja kevätsipulilla + chilillä oman maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti