perjantai 6. tammikuuta 2017

Vietnamilaiset rullat feat. nyhtökaura



No niin, nyt tuli jälleen jouluruokakiintiö vuodeksi täyteen. Ruokien vuotuinen kiertokulku etenee aina samaa rataa, eli tammikuussa on luvassa kevyttä & tulista. Satuin löytämään kaupasta nyhtökauraa aasialaisittain maustettuna (eli Kaffir lime, Sesame & Ginger) ja tajusin heti joulusuklaan turruttamista aivoistani huolimatta, että nyt lähtee käyttöön kesästä asti keittiön kaapissa lojuneet riisipaperit. Helppoa, hyvää, kevyttä & nopeaa kasvisruokaa. 

Vietnamilaiset rullat feat. nyhtökaura 
(8 kpl)


1 paketti nyhtökauraa 
(Kaffir lime, Sesame & Ginger tai ihan vaan nude)
2 avokadoa
salaattia
puntti korianteria
chilipalko
10 cm kurkkua
riisinuudelia
riisipaperia
(sitruunamehua)

Valmista chilikastiketta (esim. etnisissä ruokakaupoissa nimellä Vietnam Paper Rice Sauce) 

Kiehauta 3 dl vettä ja pehmentele riisinuudeleita noin 3 minuuttia vedessä. Pilko kaikki vihannekset. Laita riisipaperit hetkeksi yksitellen uimaan syvälle lautaselle muutaman sitruunatipan kanssa. Sitten vain rakennuspuuhiin, eli levitä riisipaperi ja laita keskelle maltillinen määrä kaikkia ainesosia. Sulje rulla pyörittelemällä ja sitten vain dippisoosin kautta ääntä kohti. :)









2 kommenttia:

  1. Kaffir, lime & sesame. Mikä mauste se kaffir mahtaa olla?

    VastaaPoista
  2. Kyseessä on siis kaffir lime, kaffirlimetinlehti. :)

    VastaaPoista