lauantai 1. lokakuuta 2016

All In One: Syksyn maukkain ratatouille


Kasvikset ovat nyt parhaimmillaan, mutta lapset (ja jotkut aikuisetkin) saattavat nyrpistellä nenäänsä niille. Tästä reseptistä on jätetty suosiolla pois kaikki vähänkin eksoottinen - mausta kuitenkaan tinkimättä. Jätän  kasvisten palat myös aika isoiksi, jotta ruuasta ei tule epämääräistä mössöä. Ekstrana lisäsin ratatouilleen perunaa ja linssejä, eli kyseessä on all in one -versio eikä lisäkkeitä tarvita.
Ratatouillen kyljessä tarjoan aiolia ja tuoretta leipää. Niin, ja jos ruokaa sattuu jäämään, se maistuu vielä paremmalta seuraavana päivänä.



Ratatouille - All In One (neljälle)

1 pieni kesäkurpitsa
1 sipuli 
6 tomaattia
5 porkkanaa
2 isoa perunaa
1 dl punaisia linssejä

4 valkosipulin kynttä
2 laakerinlehteä
2tl Herbamare-yrttisekoitusta
2 tl kuivattua rosmariinia
2 tl hunajaa
puntti basilikaa
vähän mustapippuria
öljyä

Kuullota paloiteltua sipulia ja valkosipulinkynsiä öljyssä hetki, lisää lohkotut tomaatit ja kesäkurpitsan palat. Anna hautua matalalla lämpötilalla. Lisää mukaan pilkotut porkkanat ja perunat, huuhdotut linssit, puoli punttia revittyä basilikaa ja mausteet. Tomaateista ja kesäkurpitsasta tulee nestettä juuri sopivasti, eli vettä ei tarvitse lisätä jos hauduttaa ruokaa matalassa lämmössä. Sekoittele välillä ja ruoka on valmista 15 minuutin kuluttua.

Aioli

Arkisin ei tulisi mieleenkään aloittaa aiolin tekemistä kananmuna-showlla. Sekoitan vain yksinkertaisesti 2 dl valmista majoneesia ja 3 pieneksi paloiteltua valkosipulin kynttä. Hetki maustumisaikaa jääkaapissa tekee toki hyvää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti