sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Lempeä tomaattikeitto (sis. Mifu-testin)


Tomaattikeitto maistuu nyt syksyllä aivan erilaiselta kuin talvitomaateista tehty versio. Siis ainakin tsiljoona kertaa paremmalta. Mies oli bongannut Mifua kaupassa, joten annoin sille tietysti mahdollisuuden. Ja täytyy sanoa, että uutuus on ihan hyvä lisä esimerkiksi kasvavien & urheilevien lasten ruokapöydässä. Heillä kun tavallinen kasviskeitto vie nälän noin vartiksi.

Lempeä tomaattikeitto (neljälle)

800 g = noin 7 tomaattia
1 pieni sipuli
3 valkosipulin kynttä
5 rkl tomaattisosetta
1 kasvisliemikuutio
1 rkl hunajaa
2,5 dl vettä
2 dl ruokakermaa
öljyä

Mifu Meksikon Pippuri (vain sitä makua oli jäljellä kaupassa)

Aivan aluksi täytyy päästä eroon tomaattien kuorista. Kalttaaminen ei ole yhtään niin ärsyttävää kuin kuulostaa, tomaatteihin vain reilut viillot ristiin ja pariksi minuutiksi kiehumaan kattilaan. Tämän jälkeen vesi kaadetaan pois ja tomaatit voi kuoria parissa sekunnissa. 
Kuori sipuli ja valkosipuli & kuullota hetki kattilassa. Tämän jälkeen mukaan nakataan tomaatit, tomaattisose ja kasvisliemikuutio. Noin kymmenen minuutin kuluttua tomaatit ovat pehmenneet ja on viimeistelyn aika: lisää 2,5 dl vettä ja purkki ruokakermaa sekä hunaja keittoon. Anna ainesten tutustua hetki toisiinsa ja sekoittele keitto tasaiseksi.

Mifua paistelin hetken melko kuumalla pannulla, mutta en havainnut mitään ihmeellistä metamorfoosia. Ihan kiva lisä keittoon, Meksikon Pippuri oli hyvä maku-combo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti