lauantai 3. syyskuuta 2016

GRRR! Tiikerikakku feat. kesäkurpitsa


Vihannesten syöminen vain "oikeassa ruuassa" on niin last season. Ikiklassikko tiikerikakku muuntautuu syksyn kunniaksi lähes terveelliseksi kasvisruuaksi. 

Kesäkurpitsa-tiikerikakku

5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
200g margariinia
300g=4dl kesäkurpitsaa 
2tl leivinjauhetta
2 munaa
4 rkl tummaa kaakaota
50 g tummaa suklaata

korppujauhoja

Pese ja raasta kesäkurpitsa, isoreikäinen raastin on ok (ettei tarvitse äheltää). Pyöräytä munat ja sokeri tehosekoittimella vaaleaksi vaahdoksi ja sitten varovaisesti sekoitellen vehnäjauho, leivinjauhe, sulatettu margariini ja kesäkurpitsa samaan kulhoon. 
Kun setti alkaa muistuttaa taikinaa, erota 1/3 toiseen kulhoon ja lisää tummaa kaakaota ja paloitellut suklaat. Korppujauhota kakkuvuoka ja sitten vain valkoinen-suklaa-valkoinen -rytmillä taikinat vuokaan. Paista kakkua noin 40 minuuttia 175 asteessa. 

Vielä yksi ulkonäköön liittyvä vinkki: Anna paistuneen kakun levähtää kakkuvuuassa kunnes kakku jäähtyy. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti