sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Chili con Härkis - Hemmetin hyvä ja sopivan tulinen


Härkis oli otettava testiin heti kun törmäsin siihen kaupassa ja ensikohtaaminen oli miellyttävä. Rakenne on hyvä (lapsetkaan eivät kohautelleet kulmiaan) ja maku mieto. Ravintoarvotkin ovat kohdillaan, joten Härkis skaalautuu lapsiperheen keittiössä lähes kaikkeen. Tämä helppo Chili con Härkis on hyvä tapa aloittaa Härkis-kokeilut.

Chili con Härkis (neljälle)

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 punainen paprika
1 punainen chili 
2x420g tölkki punaisia kidneypapuja
2x400 g tomaattimurskaa
Paketti Härkistä
2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
3 rkl kasviöljyä
mustapippuria maun mukaan

Lisäkkeeksi sopii täysjyväriisi.

Kuullota paloitellut sipuli ja valkosipulin kynnet kasviöljyssä. Huuhtele kidneypavut ja lisää ne, tomaattimurska, paloiteltu paprika & chili pannuun/teflonkattilaan/kasariin/mitänytkäytätkin. Anna kiehua matalalla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia, jonka jälkeen mukaan kipataan  viideksi minuutiksi mukaan Härkis, suola ja hunaja. Mustapippurilla voi viimeistellä ruuan, mutta se ei ole välttämätöntä.
Resepti on sopivan tulista myös lapsille. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti