lauantai 13. elokuuta 2016

Lapsille maistuvat kesäkurpitsapihvit




Taas on se aika vuodesta kun kesäkurpitsaa tulee ovista ja ikkunoista. Tämä pihviresepti soveltuu myös nirsoille lapsille (se juusto...). 
Paistohommia kannattaa lähestyä kahden paistinpannun taktiikalla - en ainakaan itse jaksa tököttää hellan vieressä kääntelemässä pihvejä tuntitolkulla. Koska pihvit ovat vähän työläämpiä ja vältän keittiömarttyrointia, tarjoan pihvien kaverina usein yksinkertaisesti uusia perunoita ja voi/margariinikastiketta.

Lapsille maistuvat kesäkurpitsapihvit (neljälle)

800 g kesäkurpitsaa
3 munaa
3 valkosipulin kynttä
200 g Emmental-juustoraastetta
2 tl suolaa
margariinia paistamiseen

Pese ja raasta kesäkurpitsa (isoreikäinen raastin on ihan bueno). Laita kesäkurpitsat siivilään levähtämään ja sekoita joukkoon suola. Tällä tavalla saat ylimääräiset vedet pois kesäkurpitsasta ja setti pysyy paistaessa paremmin kasassa. Noin viiden minuutin kuluttua  nosta kesäkurpitsa kulhoon ja lisää paloitellut valkosipulin kynnet, kananmunat ja juustoraaste.
Paistamisessa maltti on valttia! Jos epätoivo kuitenkin välillä koostumuksen suhteen iskee, muista että sulava juusto ja kananmuna hoitavat kyllä aina hommansa. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti