lauantai 4. kesäkuuta 2016

Nopeaa thaisafkaa tofulla



Tämä helppo ja nopea thairuoka sopii joka ikiselle - tulisuutta voi nimittäin säädellä jokaiselle sopivaksi. Vihanneksia voi lisätä sen mukaan, mitä jääkaapin uumenista löytyy. Meillä oli tällä kertaa muutama porkkana, hieman nuukahtanut pieni kukkakaali, uusia perunoita ja valmiiksi keitettyä parsakaalia. Chiliä olin heittänyt joskus aiemmin pakkaseen. Suosittelen lämpimästi ostamaan jasmiiniriisin etnisestä ruokakaupasta, maku ja tuoksu ovat aivan omissa sfääreissään.





Nopea thaisafka tofulla

Sipuli
2 valkosipulin kynttä
5 pientä perunaa
suippopaprika
300 g kukkakaalia
300 g parsakaalia
1 dl vettä
öljyä
suolaa
2 tl pad thai-kastiketta 

So Fine -Thai Spiced tofua yksi paketti (180 g)
Jasmiiniriisiä 
Pad thai-kastiketta maun mukaan

Laita riisi hautumaan kattilaan tai riisinkeittimeen. Heitä pannulle öljy, sipuli ja valkosipuli. Muutaman minuutin kuullotuksen jälkeen mukaan voi heitellä perunat, porkkanat ja suippopaprikan. Kun ne alkavat hieman pehmetä, mukaan voi laittaa kaikki loput ainekset, mukaan lukien paloiteltu tofu. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Lisään yleensä vähän pad thai -kastiketta joukkoon antamaan makua (esim. 2 tl), mutta tulikastikkeen voi tietysti annostella myös jokainen syömäri itse.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti