tiistai 7. kesäkuuta 2016

Kahden raaka-aineen jogurttijäätelö


Minulla on tapana elää kesäisin kuin - no, viimeistä kesää. Jäätelö kuuluu olennaisena osana kesäpäivien viettoon ja työvaatteet kutistuvat kaapissa joka heinäkuu. Päätin tänä vuonna hioa hieman taktiikkaani ja herkutella ilman ekstra-makkaroita (ehkä). Jogurttijäätelössä on toki sokeria, mutta sen määrä ei päätä huimaa, joten olen tarjoillut lapsille "tekojätskiä" iltapalalla.

Alla olevaan reseptiin tarvitset vain kaksi raaka-ainetta: turkkilaista jogurttia ja sokeria. Resepti onnistuu mainiosti ilman jäätelökonetta ja yleensä tässä hommassa käytettyä metallikulhoa.

Jogurttijäätelö (kahdelle)

3 dl turkkilaista jogurttia
3 rkl sokeria

 Anna sähkövatkaimen laulaa ainakin viisi minuuttia, jotta rakenne kuohkeutuu. Laita tuleva jogurttijäätelö pakastimeen 30 minuutiksi (kansi päälle). Ja puolen tunnin päästä pääsetkin jo herkuttelemaan vaikka hunajan tai marjojen kanssa.
Helppoa ja hyvää!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti