sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Vanhan ajan nokkosletut

Nokkosletut ovat meillä aina lasten odottama kevään merkki. Niitä kannattaa paistella nyt, sillä nokkosten maku tulee väkevämmäksi niiden kasvaessa. Keskikesällä nokkoset ovat jo sen verran stydiä tavaraa, että niistä saa erinomaista puutarhakasvien lannoitetta, mutta ei siitä nyt enempää.

Tämä vanhan ajan nokkosletturesepti on maultaan mieto. Jos kirkkaan vihreät letut eivät aiheuta mutinaa ruokakunnassa, voi taikinassa tuplata nokkosten määrän. Välillä heitän mukaan myös pari ruokalusikkaa Millettin hernerouhetta.


Vanhan ajan nokkosletut (4 syömärille)


4 munaa

1 l rasvatonta maitoa

5 dl vehnäjauhoja

1-2 dl keitettyjä nokkosia
1 tl suolaa
100 g sulatettua margariinia taikinaan


Huuhtele nokkoset siivilässä ja keittele niitä noin 10 minuuttia. Sen jälkeen nokkoset on helppo leikata pienen pieniksi palasiksi keittiöveitsellä tai saksilla.


Sekoita kaikki ainekset, vehnäjauho on aina helpointa sekoittaa paukuttomaksi taikinaksi puolikkaassa nestemäärässä. Anna jauhojen turvota ainakin 30 minuuttia, jonka jälkeen vain paistinpannu laulamaan. Margariinia kannattaa lisätä vain sen verran, ettei taikina tartu ärsyttävästi kiinni pannuun. Valurautapannu  tuottaa parhaita yksilöitä.


Kaveriksi tarjoamme lapsille (pakaste)muusia, aikuiset maustavat nokkosletut vaikkapa parmesanilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti