sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Nyhtökaurapiirakka quiche lorrainea mukaillen




Nyhtökaura on siitä vinkeä proteiininlähde, että se sopii lähes kaikkeen ruuanlaittoon ja leivontaan. Tämän piirakan tein kinkkupiirakkaa mukaillen, kinkut vain veke ja mausteita enemmän.
Piirakasta tuli mehevä ja sitä söivät innolla kaikenikäiset perheenjäsenet.

Nyhtökaurapiirakka

Piirakkataikina 
3,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kylmää vettä
1/2 tl suolaa 
150 g margariinia

Tai valmista piirakkataikinaa :)
korppujauhoja vuokaan

Piirakan täyte
1 pkt nyhtökauraa
250 g Mustaleima Emmentalia
4 munaa
1,5 dl smetanaa
1/2 iso suippopaprika
3 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
pippuria maun mukaan.


Sekoita vehnäjauhot, vesi ja suola hieman pehmenneeseen margariiniin. Voitele piirakkavuoka ja korppujauhota se. Painele taikina vuokaan varovasti. 
Riko munat ja sekoita mukaan raastettu juusto, smetana, pilkottu suippopaprika, suola + pippuri. Pilko toiseen astiaan nyhtökaura saksilla pienemmäksi ja sekoita paprikajauheen kanssa.
Yhdistä täytteet yhdeksi seokseksi ja kaada piirakkavuokaan.
Piirakka kannattaa paistaa 200 asteessa ja kypsää se on noin 40 minuutin kuluttua. Heitä piirakkavuoan päälle foliota paiston loppuvaiheessa jos piirakka alkaa tummua mielestäsi liikaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti