lauantai 21. toukokuuta 2016

Maailman ensi-illassa: Nyhtökaura-lasagne


Kokeilin Gold & Greenin nyhtökauraa lasagneen ensimmäistä kertaa ja lopputulos nousi heti omien keittiöklassikoiden sarjaan. Ohje on noin 4-6 henkilölle, riippuen nälän koosta.

Nyhtökaura-lasagne

1 tlk (370 g) yrttitomaattimurskaa

5 rkl tomaattipyretta
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 laakerinlehteä
2 rkl pestoa
1 dl vettä
1 pkt Gold & Green -nyhtökauraa
1 rkl öljyä

Bechamel-kastike


50 g margariinia

6 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 tl suolaa
250 g Koskenlaskija Perinteinen -sulatejuustoa

Lasagne-levyjä


Kuori ja pilko sipuli & valkosipuli, pehmennä kaksikkoa paistinpannulla öljyssä hetki. Lisää yrttitomaattimurska, tomaattipyre, laakerinlehdet, pesto ja vesi. Anna hautua sen aikaa, kun teet bechamel-kastikkeen.

Ota pieni teflon-kattila ja sulata siinä 50 g margariinia, lisää 6 rkl vehnäjauhoja ja sekoita vimmaisesti vispilällä. Anna kiehahtaa varovasti, jonka jälkeen voit lurauttaa kattilaan maidon ja sekoittaa taas vimmalla jauhopaakkujen välttämiseksi. Lisää sulatejuusto pienissä paloissa.

Leikkele nyhtökaura pieniksi paloiksi saksilla ja lisää kastikkeeseen. Samalla kannattaa noukkia laakerinlehdet pois, jos ne ovat kovin isoja.

Sitten vain perussettiä: voideltuun vuokaan ladotaan vuorotellen lasagnelevyjä, tomaattikastiketta ja bechamel-kastiketta.

Meillä lasagne oli 180 -asteisessa uunissa 45 minuuttia. Boxista tuli sen verran hyvää, että se katosi pikavauhtia parempiin suihin (kuvaajakin vähän myöhästyi).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti