lauantai 14. toukokuuta 2016

Koko perheen nyhtökaura-bolognese


Nyt sitä saa, vihdoin!
Gold & Greenin Nyhtökaura saapui kauppoihin, eikä todellakaan pettänyt odotuksia. Ensimmäinen nyhtökaurasta tekemäni resepti hävisi pikavauhtia lautasilta koko perheellä.

Koko perheen nyhtökaura-bolognese

1 pkt Gold&Green -nyhtökauraa
3 valkosipulinkynttä
pieni sipuli
öljyä
3 laakerinlehteä
8 rkl tomaattipyrettä
400 g tomaattimurskaa (esim. Mutti-tölkki)
1 dl vettä
Tuoretta basilikaa (paljon)
Noin 2 tl Herbamare-yrttimaustetta 

Spagettia & parmesania


Paistele hetki valkosipuliviipaleita ja sipulia tilkassa öljyä. Lisää tomaattipyre ja -murska, laakerinlehdet & 1 dl vettä. Anna kiehuskella sen aikaa, kun laitat spagetit keittymään ja teet seuraavan jutun: Nyhtökaura on lasten makuun hieman liian isoissa paloissa ostohetkellä, joten niitä kannattaa leikellä keittiösaksilla reipaasti pienemmäksi.

 Revi basilikan lehdet pienemmäksi ja heitä ne pienten nyhtökaurapalasten kanssa tomaattikastikkeeseen. Lisää Herbamare ja maistele. Itse jouduin lisäilemään basilikaa useampaan kertaan, jotta kastikkeeseen sai makua.

Eli kun ajattelet että mausteita on tarpeeksi, 
niin lisää vielä vähän!  

Perinteinen bolognesen kaveri parmesan 
sopii myös nyhtökaura-bolognesen kylkeen.



<a href="http://www.bloglovin.com/blog/14913417/?claim=n2e7kve5ret">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti