lauantai 7. toukokuuta 2016

Joka paikan raparperihillo









Lämpimien säiden ansiosta raparperit kirivät kasvuvauhtiaan ja samaan aikaan pakastimessa kummittelevat vielä viime kesän raparperisaaliin jämät.

Tämä joka paikan raparperihillo häviää purkista hetkessä - oli se sitten tehty tuoreista tai pakastetuista raparpereista. Himppasen kirpeä hillo sopii erityisen hyvin jäätelön, turkkilaisen jukurtin ja viilin kaveriksi. Hillo on havaittu hyväksi myös kakun täytteenä ja nakkasinpa hillon jämät kerran myös smoothien sekaan.


Eikä reseptiäkään ole vaikeudella pilattu: 

1 l raparperipaloja
tilkka vettä kattilan pohjalle
2,5 dl sokeria
Pätkä vaniljatankoa, jos sattuu kaapista löytymään. 

Kiehuta raparpereita ja vaniljatankoa kattilassa 5-10 minuuttia, jotta raparperit pehmenevät ja niiden rakenne rikkoutuu hillomaiseksi. Jos käytät pakasteraparperia, ota välillä pois ylimääräistä vettä. Lisää lopuksi sokeri ja anna kiehua vielä hetki.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti